A rendezvényszervezés típusai a Hilton Budapest szállodában
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Kulcsszavak: | belföldi üzleti tevékenység rendezvény(ek) rendezvényszervezés szállodaipar vállalati szakmai rendezvények |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55683 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg55683 | ||
005 | 20240715101541.0 | ||
008 | 240715suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Matzner Adrienn | |
245 | 1 | 2 | |a A rendezvényszervezés típusai a Hilton Budapest szállodában |c Matzner Adrienn |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Projektmunkám céljaként a rendezvényszervezés két fő típusának megkülönböztetését jelöltem meg. Egyrészt a szállodai rendezvények jelenlegi trendjét, valamint a Covid-19 járvány hatásait vizsgálom mind az üzleti, mind a magán megrendelők igényeit, illetve annak változásait a szolgáltatók szemszögéből. A szakmai gyakorlatot a Hilton Budapest szállodában töltöm a rendezvényszervezés részlegen, ahol a kutatásaim egy részét folytatom. Célom a különbségek feltárása, összehasonlítása. meghatározott szempontok szerint. Összevetve a mennyiségek, és költségek alakulását és ezek változásait a járvány hatására saját képet alkotok a témáról. Projektmunkám első részében kifejtem a szakirodalom elemzésének segítségével a rendezvényszervezést általánosságban, hogy mit is jelent maga a fogalom, illetve ennek csoportosítását, milyen fajtáa lehet osztani. Ezt követően tervezem bemutatni a Hilton Budapestet és a céget, amely működteti a szállodát, a Danubius Hotels Group-ot, valamint a Hilton szállodaláncot. Ezen belül ismertetem a szállodában a rendezvényszervezés részleget, miként épül fel a hotelben egy ilyen csapat, ki hogyan járul hozzá ahhoz, hogy létrejöhessen egy kisebb vagy nagyobb szabású rendezvény. Ezt követően kifejtem, milyen típusai léteznek a hotelen belül az üzleti, illetve a magán rendezvényeknek, majd bővebben leírom ezeknek a fajtáknak a jellemzőit és különbségeit. Készítek egy kérdőívet, amely során felmérem, majd elemzem az átlagos emberek esküvőszervezéssel kapcsolatos igényeit. Ezt azért hozom létre, mert a nem hivatásos események közül esküvő van a legtöbb a hotelben, és anonim módon vizsgálható eredmények alapján össze tudom hasonlítani a valós statisztikai adatokkal. Ehhez interjúkat készítek a szállodában dolgozó számomra fontos részlegek vezetőivel, mint a Banquet manager, Sales manager és a Head of event. Ennek a két kutatásnak az eredményei alapján összehasonlítom a kérdőív eredményeit az interjúk során elhangzott válaszokkal. Végezetül a két kutatási módszert összevetve levonom a következtetéseket, egységes képet alkotok, az eredmények alapján összefoglalom a dolgozat tartalmát, és további javaslattételt igyekszem megfogalmazni a projektmunkám végén. | |
695 | |a belföldi üzleti tevékenység | ||
695 | |a rendezvény(ek) | ||
695 | |a rendezvényszervezés | ||
695 | |a szállodaipar | ||
695 | |a vállalati szakmai rendezvények | ||
700 | 1 | |a Sóvári Katalin |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55683/1/Projektmunka%202024%20Matzner%20Adrienn%20FGRHWI.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55683/2/Matzner%20Adrienn_b%C3%ADr%C3%A1lati%20lap%202024.pdf |z Dokumentum-elérés |