Az „Alföldi Garabonciás Kft.” tejtermékek ismertsége és a fogyasztói vélemény.
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Kulcsszavak: | élelmiszer élelmiszerfogyasztás fogyasztói elégedettség - vásárlói elégedettség marketingkommunikáció tejipar tejtermék-előállítás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/55761 |
MARC
LEADER | 00000nnm a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg55761 | ||
005 | 20240715101721.0 | ||
008 | 240715suuuu hu o 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Hordós Rajmund | |
245 | 1 | 3 | |a Az „Alföldi Garabonciás Kft.” tejtermékek ismertsége és a fogyasztói vélemény. |c Hordós Rajmund |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A tej egyike azoknak az alapvető élelmiszereknek, amelyek az emberiség táplálkozásának szerves részét képezik évezredek óta. A tejtermékek a kultúrák sokaságában meghatározó szerepet töltenek be, legyen szó akár a mindennapi étkezésekről, az ünnepekről vagy akár a különböző gasztronómiai élvezetekről. A tejfeldolgozás és az ebből eredő tejtermékek gazdag skálája sokszínűséget és lehetőségeket kínál mind a termelőknek, mind a fogyasztóknak. A tejtermékek piacán a marketing kiemelt szerepet játszik. A marketingstratégiák megtervezése során figyelembe kell venniük a fogyasztói igényeket és preferenciákat, valamint a versenytársak tevékenységét is. A fogyasztók véleménye és preferenciái pedig szintén meghatározóak a tej és tejtermékek kapcsán. Dolgozatom írása alatt célkitűzésként tekintettem, hogy egy pontos és átfogó képet kapjak az Alföldi Garabonciás Kft. termékeiről a márka ismertségéről a fogyasztók véleménye alapján. Az egészségtudatos életmódra való törekvés, az étkezési szokások és a kulturális hagyományok mind befolyásolják azt, hogy mely termékeket választják, és hogyan alkalmazzák azokat a fogyasztók. Emellett a fogyasztói visszajelzések fontosak a vállalatok számára a termékek fejlesztése és javítása során. Így egy primer kutatást végeztem, ahol a tejtermékeket fogyasztók vásárlási szokásait vizsgáltam meg. A primer kutatáson belül kérdőíves kvantitatív kutatási formát alkalmaztam, hiszen szerettem volna minél nagyobb bázist elérni és ezáltal egy átfogó elemzést készíteni. A kérdőívekből nyert információk alapján levontam azokat a következtetéseket, hogy a jelenlegi termékkínálattal, jelenlegi termék megjelenéssel, kihelyezéssel és az aktuális marketing kommunikációval ezek a termékek mennyire ismertek és mennyire népszerűek. | |
695 | |a élelmiszer | ||
695 | |a élelmiszerfogyasztás | ||
695 | |a fogyasztói elégedettség - vásárlói elégedettség | ||
695 | |a marketingkommunikáció | ||
695 | |a tejipar | ||
695 | |a tejtermék-előállítás | ||
700 | 1 | |a Papp Judit |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55761/1/Hord%C3%B3sRajmund_M9Z1QU_Z%C3%A1r%C3%B3dolgozat.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/55761/2/Hord%C3%B3s%20Rajmund%20foszk.pdf |z Dokumentum-elérés |