Szezonálisan üzemeltethető vendéglátó egység nyitása

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Móré Luca Kata
További közreműködők: Harsányi Dávid
Herman Dóra Noémi
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Fagylalt
szezonalitás
vállalkozás indítása
vállalkozás üzemeltetése
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57194
Leíró adatok
Kivonat:A dolgozat során bemutattam a vendéglátóipar helyzetét, annak növekedési tendenciáit és azokat a változásokat, amelyeket a gazdasági és társadalmi tényezők, például a Covid-19 járvány, a szektorra gyakoroltak. Az elmúlt évtizedekben a vendéglátás nagyon gyors ütemben növekedett. Emellett a globalizálódó világ lehetővé tette, hogy új kultúrák ízeivel és ételeivel ismerkedjünk meg világszerte, így bővült a kínálat is. Kiemeltem a szezonalitás szerepét, amely alapvetően meghatározza a fagylaltozók működését. Továbbáa fogyasztói magatartást, preferenciákat és elvárásokat vizsgáltam.