A helyi gasztronómia integrálása a Dél-Alföld Turisztikai Régió kastélyaiba

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Brecska Laura
További közreműködők: Nagy Adrienne
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Dél-Alföld
gasztronómia
kastélyok
Magyarország
turizmusfejlesztés
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57324
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatom fő témája a dél-alföldi kastélyok és a helyi gasztronómia kapcsolata. Kutatásom során arra kerestem a választ, hogy a turizmus ezen két területe milyen módon kapcsolódik össze, illetve milyen turisztikai szolgáltatások létesülhetnek ezen kapcsolatra. A vizsgálatban interjús és kérdőíves módszert egyaránt alkalmaztam, emellett pedig helyszínbejárást is tartottam. Űrlapom a magyar lakosság utazási szokásait mérte fel, míg interjúkérdéseim a választott kastélyok és éttermek üzemeltetőihez szóltak. Kutatásom végére feltevéseim beigazolódtak a témában.