Hungarikumok készítése és ajánlása a vendéglátásban A tokaji borkülönlegességek készítése és ajánlása a vendéglátásban

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Vásárhelyi Gergely
Other Authors: Nagy Mihály
Format: Thesis
Kulcsszavak:bor
borászat
gasztronómia
hungarikum
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437
Description
Abstract:A szakdolgozat a Tokaji borvidék hagyományos és modern borkészítési eljárásait, valamint a borvidék gasztronómiai és a vendéglátásban betöltött jelentőségét tárja fel. A kutatás célja a Tokaji borkülönlegességek előállításának és vendéglátásban betöltött szerepének vizsgálata, miközben hangsúlyozza a régió kulturális és gazdasági értékeit. A dolgozat a térség történelmét, mikroklímáját és szőlőfajtáit bemutatva átfogó képet ad a Tokaji borok egyedülálló minőségi követelményeiről. Primer kutatások – interjúk és kérdőívek – segítségével elemzi a borok hazai és nemzetközi népszerűsítésének lehetőségeit, és javaslatokat fogalmaz meg a vonzerő növelésére.