Az influencerek megítélése a vendéglátás-marketingben
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | befolyásolás közösségi média online marketing vendéglátás Z generáció |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57510 |
| Kivonat: | A kutatásom célja a gasztro-influencer tartalmak hatásainak elemzése volt. A vizsgált tartalmak alapján megállapítható, hogy a szabadidős programajánlók népszerűsége kiemelkedő, míg az étteremajánlók ezektől kissé elmaradva keltik fel a fogyasztók figyelmét. A fizetett tartalmak aránya nem befolyásolta negatívan a követői elköteleződést. Kérdőíves kutatásom során kiderült, hogy a generációk közösségimédia-használati szokásai eltérnek, de a Facebook és az Instagram dominanciája közös. Az influencerek iránti általános bizalom alacsony, de a reklámmentes tartalmak hitelesebbnek minősülnek a fogyasztók körében. A gasztronómiai témájú posztok közül a receptek és főzési tippek a legnépszerűbbek, a gasztro-influencerek befolyásoló ereje pedig generációnként változik. |
|---|