ESG szempontok érvényesülésének vizsgálata a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Vass Dóra
További közreműködők: Debreceni Dr. János
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:EU környezetvédelmi politika
étterem
fenntarthatóság
gasztronómia
környezetvédelem
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57515
Leíró adatok
Kivonat:A fenntarthatóság fogalma a magyar vendéglátóiparban, különösen a fine dining szegmensben, egyre nagyobb hangsúlyt kap. A gasztronómia számára nemcsak az élményszerű étkezés biztosítása fontos, hanem a környezeti és társadalmi felelősségvállalás integrálása is. Az ESG (Environmental, Social, Governance) kritériumok alkalmazása elősegíti a fenntarthatósági célok teljesülését, például az energiahatékonyság, az etikus alapanyag-beszerzés, valamint a helyi közösségekkel való együttműködés révén. A dolgozatban az ESG sztenderdek mellett bemutatásra kerül egy multinacionális cég, McDonald's fenntarthatósági riportja a 2023-as évről. A kutatásomban 4 magyar fine dining éttermet vizsgáltam, hogy mennyire felelnek meg az ESG sztenderdeknek és jelenleg milyen fenntarthatósági törekvéseik vannak. A dolgozat végére egy átfogó kép tárul elénk, hogy a három ESG sztenderd közül melyik valósul meg jelenleg leginkább a magyar éttermeknél.