A Balatonfüredi Club Hotel Füred alkoholkínálatának és felhasználásának bemutatása a vendéglátásban

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Tran Bálint Son
További közreműködők: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:Balaton
Balatonfüred-Csopaki borrégió
Club Hotel Füred
Ital kínálat
szeszesitalok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57529
Leíró adatok
Kivonat:A témámat elsősorban a szakmai gyakorlatom miatt választottam, melyet Balatonfüreden folytatok. A Balaton-felvidéki régió a fehérborairól híres, tekintve, hogy itt készítik Magyarország legjobb fehérborait. A magyarok rendszeres borfogyasztók, és ezt magam is meg tudom erősíteni a szakmai gyakorlatomon tapasztaltak alapján. A szállodában, ahol dolgoztam, nagyobb mértékű volt a vendégek borfogyasztása a többi szeszes italhoz képest, de a köztudatban csak a borrégió hírneve élt, és további ismeretekkel az egyes pincészetekről vagy az egyes bortípusokról nem rendelkeztek a vendégek, nem is beszélve ezek történetéről, jellegzetességeikről. Sokan megelégedtek azzal a tudattal, hogy az egyes borok a Balaton-felvidéki régióból származnak, de további tapasztalatuk, ismeretük az egyes fajtákat tekintve nem volt, illetve azzal kapcsolatban is tévedésben voltak, hogy a Balatonfüred–Csopak borvidék nem a Balaton-felvidéki bortájegység része. Egy-két vendég pedig még a borvidék hírnevével sem volt tisztában. A tapasztalatszerzésem elején ezt a tényt nem tartottam fontosnak, azonban több idő elteltével, és az erre vonatkozó tapasztalataim számának növekedésével kérdések merültek fel bennem ezzel az ismerethiánnyal kapcsolatban: valóban ilyen csekély a magyar borvidékek ismertsége jelenleg?