Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Fricz Orsolya
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:étkezési kultúra
gasztronómia
gasztrotörténet
hagyományok
palócok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551
Description
Abstract:Manapság a hagyományőrzés egyre fontosabb kérdéssé válik, de a gasztronómiát tekintve nagy hangsúlyt fektetnek a modernizálásra is. Dolgozatom célja áttekinteni a palóc gasztronómia változásait, feltérképezni, milyen törekvések vannak a gasztronómiai hagyományok megőrzésére. Vizsgálom az alapanyagok elérhetőségét és a vállalkozások kínálatát, interjút készítek magánszemélyekkel és turizmusban dolgozókkal, javaslatokat teszek arra vonatkozóan, hogyan lehetne visszakanyarodni a hagyományos, tájjellegű ételek felé.