Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Fricz Orsolya
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étkezési kultúra
gasztronómia
gasztrotörténet
hagyományok
palócok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551
Leíró adatok
Kivonat:Manapság a hagyományőrzés egyre fontosabb kérdéssé válik, de a gasztronómiát tekintve nagy hangsúlyt fektetnek a modernizálásra is. Dolgozatom célja áttekinteni a palóc gasztronómia változásait, feltérképezni, milyen törekvések vannak a gasztronómiai hagyományok megőrzésére. Vizsgálom az alapanyagok elérhetőségét és a vállalkozások kínálatát, interjút készítek magánszemélyekkel és turizmusban dolgozókkal, javaslatokat teszek arra vonatkozóan, hogyan lehetne visszakanyarodni a hagyományos, tájjellegű ételek felé.