Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata
Elmentve itt :
| Szerző: | |
|---|---|
| További közreműködők: | |
| Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
| Kulcsszavak: | étkezési kultúra gasztronómia gasztrotörténet hagyományok palócok |
| Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551 |
MARC
| LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
|---|---|---|---|
| 001 | dolg57551 | ||
| 005 | 20250325112524.0 | ||
| 008 | 250325suuuu hu om 000 hun d | ||
| 040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
| 041 | |a hu | ||
| 100 | 1 | |a Fricz Orsolya | |
| 245 | 1 | 0 | |a Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata |c Fricz Orsolya |h [elektronikus dokumentum] |
| 520 | 3 | |a Manapság a hagyományőrzés egyre fontosabb kérdéssé válik, de a gasztronómiát tekintve nagy hangsúlyt fektetnek a modernizálásra is. Dolgozatom célja áttekinteni a palóc gasztronómia változásait, feltérképezni, milyen törekvések vannak a gasztronómiai hagyományok megőrzésére. Vizsgálom az alapanyagok elérhetőségét és a vállalkozások kínálatát, interjút készítek magánszemélyekkel és turizmusban dolgozókkal, javaslatokat teszek arra vonatkozóan, hogyan lehetne visszakanyarodni a hagyományos, tájjellegű ételek felé. | |
| 695 | |a étkezési kultúra | ||
| 695 | |a gasztronómia | ||
| 695 | |a gasztrotörténet | ||
| 695 | |a hagyományok | ||
| 695 | |a palócok | ||
| 700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/1/Fricz_Orsolya_e71ods.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/2/Fricz%20Orsolya_k.pdf |z Dokumentum-elérés |
| 856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Fricz%20Orsolya.pdf |z Dokumentum-elérés |