Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Fricz Orsolya
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étkezési kultúra
gasztronómia
gasztrotörténet
hagyományok
palócok
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg57551
005 20250325112524.0
008 250325suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Fricz Orsolya 
245 1 0 |a Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata  |c Fricz Orsolya  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a Manapság a hagyományőrzés egyre fontosabb kérdéssé válik, de a gasztronómiát tekintve nagy hangsúlyt fektetnek a modernizálásra is. Dolgozatom célja áttekinteni a palóc gasztronómia változásait, feltérképezni, milyen törekvések vannak a gasztronómiai hagyományok megőrzésére. Vizsgálom az alapanyagok elérhetőségét és a vállalkozások kínálatát, interjút készítek magánszemélyekkel és turizmusban dolgozókkal, javaslatokat teszek arra vonatkozóan, hogyan lehetne visszakanyarodni a hagyományos, tájjellegű ételek felé. 
695 |a étkezési kultúra 
695 |a gasztronómia 
695 |a gasztrotörténet 
695 |a hagyományok 
695 |a palócok 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/1/Fricz_Orsolya_e71ods.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/2/Fricz%20Orsolya_k.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Fricz%20Orsolya.pdf  |z Dokumentum-elérés