Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | étkezési kultúra gasztronómia gasztrotörténet hagyományok palócok |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg57551 | ||
005 | 20250325112524.0 | ||
008 | 250325suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Fricz Orsolya | |
245 | 1 | 0 | |a Palócföld gasztronómiai változásainak vizsgálata |c Fricz Orsolya |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a Manapság a hagyományőrzés egyre fontosabb kérdéssé válik, de a gasztronómiát tekintve nagy hangsúlyt fektetnek a modernizálásra is. Dolgozatom célja áttekinteni a palóc gasztronómia változásait, feltérképezni, milyen törekvések vannak a gasztronómiai hagyományok megőrzésére. Vizsgálom az alapanyagok elérhetőségét és a vállalkozások kínálatát, interjút készítek magánszemélyekkel és turizmusban dolgozókkal, javaslatokat teszek arra vonatkozóan, hogyan lehetne visszakanyarodni a hagyományos, tájjellegű ételek felé. | |
695 | |a étkezési kultúra | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a gasztrotörténet | ||
695 | |a hagyományok | ||
695 | |a palócok | ||
700 | 1 | |a Hidvégi Hedvig |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/1/Fricz_Orsolya_e71ods.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/2/Fricz%20Orsolya_k.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57551/3/Szakdolgozat%20%C3%A9rt%C3%A9kel%C5%91%20Bsc_Fricz%20Orsolya.pdf |z Dokumentum-elérés |