A pezsgő szerepe a budapesti fine dining éttermekben
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | borlapelemzés Champagne fine dining pezsgőkészítés szőlőfajták |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57812 |
Kivonat: | Szakdolgozatomban megvizsgáltam, hogy mit is jelent a fine dining. Majd a pezsgőgyártás három fő lehetőségét kielemztem. Dolgozatomban a pezsgő és emellett Champagne régiója kiemelt szerepet kapott, a szőlőfajták, a régió és persze a pezsgő születése. Továbbá azt is kifejtettem, hogy milyen szempontokra érdemes figyelni a borlap szerkesztése során. Primer kutatásaim során készítettem egy borlapelezést, 12 általam kiválasztott hazai fine dining étteremről. Elemzésemben igyekeztem válaszokat találni a bennem felmerült kérdésekre és egy komplex, átfogó képet nyújtani az olvasók számára. |
---|