Gasztronómiai tartalomgyártás kihívások, megítélés és fogyasztási szokások Magyarországon

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Róka Emese
További közreműködők: Miskolci Tibor András
Dokumentumtípus: Projektmunka
Kulcsszavak:gasztrobloggerek
gasztronómia
médiafogyasztási szokások
tartalomgyártás
tartalommarketing
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/58841
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatom a hazai gasztronómiai tartalomgyártás sajátosságait vizsgálja, különös tekintettel az online platformokon zajló fogyasztói szokásokra és a gasztrobloggerek szerepére. A digitális média térnyerésével az étkezési inspirációk forrásai jelentősen átalakultak, ami új elvárásokat támasztott a tartalomkészítőkkel szemben is. Kvantitatív kérdőíves kutatásomban 192 fő válaszait elemeztem, melynek során a gasztronómiai tartalomfogyasztás formáit, a platformpreferenciákat, valamint az influenszerek hitelességi szempontjait térképeztem fel. A kutatás rávilágított arra, hogy a fogyasztók a vizuálisan vonzó, gyorsan befogadható tartalmakat részesítik előnyben, különösen a videós platformokon, mint a TikTok, Instagram és YouTube. Emellett megerősítést nyert, hogy az egyszerű, gyorsan elkészíthető, megfizethető receptek iránti igény fokozódott, részben a jelenlegi gazdasági helyzet hatására. A COVID-időszak tartós hatásaként sokan ragaszkodnak az otthoni főzéshez és a tudatosabb alapanyag-használathoz. Dolgozatom célja, hogy a primer és szekunder adatok szintézisén keresztül átfogó képet adjon a hazai gasztronómiai tartalomgyártás jelenlegi trendjeiről, kihívásairól és a fogyasztói elvárások változásáról.