Félkész termékek és késztermékek felhasználása és aránya az összes áruhoz képest az adott vendéglátóhelyen

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Orbán Zita
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Kulcsszavak:félkész termék
késztermék
szállodaipar
árukészlet
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/7284

MARC

LEADER 00000nnm a2200000 i 4500
001 dolg7284
005 20170831101701.0
008 160520suuuu hu o 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Orbán Zita 
245 1 0 |a Félkész termékek és késztermékek felhasználása és aránya az összes áruhoz képest az adott vendéglátóhelyen  |c Orbán Zita  |h [elektronikus dokumentum] 
246 1 1 |a Félkész termékek és késztermékek felhasználása és aránya az összes áruhoz képest az adott vendéglátóhelyen 
520 3 |a A választott téma a félkész-, és késztermékek felhasználásának aránya a többi áruhoz képest az adott vendéglátóhelyen, így a szálloda éttermének összes ételét és az azokhoz felhasznált összes terméket vizsgálhatjuk. Az étlapon szereplő ételeket egyenként hozzávalóikra bontva teljes képet kaphatunk a felhasznált termékek arányáról, megismerhetjük azok elkészítési módját. A témaválasztás oka az, hogy az arányok összehasonlítása által a konyha minden termékéről (nem csak a félkész-, késztermékekről) informálódhatunk, ami a melegkonyhás üzemek egyik legfontosabb területe. Ezen belül vizsgálhatjuk a nemzetközi és magyar konyha ételeinek arányát, illetve a vendégkör általános fogyasztási szokásait, ezzel összehasonlítva, hogy mely típusú ételek fogytak többé vagy kevésbé. Így nem csak az étterem ételeit ismerhetjük meg, de a vendégek fogyasztói magatartását és ízlését is. A téma kidolgozásának és az adott vendéglátóegység vizsgálatának fő célja, hogy az ott felszolgált ételek minőségét behatároljuk alapanyagaiktól és elkészítési módozatuktól függően. A félkész termékek és késztermékek, illetve a többi áru közül az utóbbiak nyújtanak színvonalasabb élményt, ugyanis ezek friss hozzávalók (hőkezelést, aprítást, további előkészítést igényelnek), így frissebb állapotban is kerülnek a vendég tányérjára. 
695 |a félkész termék 
695 |a késztermék 
695 |a szállodaipar 
695 |a árukészlet 
700 1 |a Hidvégi Hedvig  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/7284/1/vegleges_Orban.pdf  |z Dokumentum-elérés