|
|
|
|
LEADER |
00000nab a2200000 i 4500 |
001 |
publ1205 |
005 |
20200828101755.0 |
008 |
200707s2015 hu o 000 zxx d |
040 |
|
|
|a BGE Publikációtár Repozitórium
|b hun
|
100 |
1 |
|
|a Wallendums Tünde
|
245 |
1 |
0 |
|a Slow food. Egy olasz alapítású nemzetközi mozgalom hátteréről
|c Wallendums Tünde
|h [elektronikus dokumentum]
|
260 |
|
|
|a Budapesti Gazdasági Egyetem, Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Közgazdasági Intézeti Tanszéki Osztály
|c 2015
|
300 |
|
|
|a 116-122
|
490 |
0 |
|
|a Multidiszciplináris kihívások, sokszínű válaszok
|v 2
|
520 |
3 |
|
|a Az eredetileg Arcigola néven 1986-ban, az észak-olaszországi Piemont tartományban elindult kezdeményezés néhány év múltán kontinenseken átívelő mozgalommá nőtte ki magát. A non-profit szerveződés célja az ételek és az étkezés érték voltának hangsúlyozása, a környezettel összhangban álló helyi hagyományok és termelői tevékenységek elismer( tet)ése és védelme. A cikkben röviden felidézzük a Slow Food születésének sajátos körülményeit, vázoljuk az alapító Carlo Petrini portréját, valamint a mozgalom közel 30 éves történetének főbb állomásait, röviden kitérve a Torinóban 2014. őszén tartott Salone Internazionale del Gusto Terra Madre kiállítás és konferencia eredményeire is.
|
650 |
|
4 |
|a nyelvtudományok
|
856 |
4 |
0 |
|u https://publikaciotar.uni-bge.hu/id/eprint/1205/1/Wallendums%20T%C3%BCnde%202015_2.pdf
|z Dokumentum-elérés
|