A pálinka fogyasztási és vásárlási szokásainak kvalitatív vizsgálata

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerzők: Totth Gedeon
Mezőné Oravecz Titanilla
Zarándné Vámosi Kornélia
Dokumentumtípus: Cikk
Megjelent: Budapesti Gazdasági Főiskola 2018
Sorozat:Prosperitas 5 No. 2
Tárgyszavak:
doi:10.31570/Prosp_2018_02_6

Kulcsszavak:fogyasztói preferenciák
pálinkafogyasztás
kvalitatív kutatás
ideális pálinka
házi pálinka
Online Access:http://publikaciotar.uni-bge.hu/1510
Leíró adatok
Kivonat:A pálinka iránti érdeklődés az ezredforduló óta jelentősen megnőtt. Bővült a kínálat és a pálinkaféleségek köre, magasabbra pozicionálódott a pálinka, változtak a fogyasztói szokások és elvárások. Tanulmányunkban a 2018 májusában lefolytatott kvalitatív interjúk eredményeit ismertetjük, illetve hasonlítjuk össze korábbi pálinkával kapcsolatos kvalitatív kutatások eredményeivel. Vizsgálatunk során alapvető célunk volt a pálinkával kapcsolatos fogyasztói percepciók és preferenciák változásainak feltárása, illetve a pálinka mint termék fogyasztói megítélésében bekövetkezett változások elemzése. Az elmúlt nyolc év változásait kívántuk feltárni, különös hangsúlyt fektetve a fogyasztók által ideálisnak gondolt pálinka jellemzőinek a megismerésére és leírására, valamint a hagyományosan kedvelt „házi pálinka” fogyasztói megítélésében bekövetkezett változásokra.
Terjedelem/Fizikai jellemzők:100-115
ISSN:2064-759X