Helyi termékek és a „jó étel, jó hangulat” trend terjedésének vizsgálata egyetemisták körében
Elmentve itt :
Szerzők: | |
---|---|
Dokumentumtípus: | Könyv része |
Megjelent: |
Budapesti Gazdasági Egyetem
Budapest, Magyarország
2022
|
Sorozat: | BGE Szemelvények
|
Tárgyszavak: | |
doi: | 10.29180/978-615-6342-49-2_2 |
Kulcsszavak: | fenntartható fogyasztás lokális termékek fogyasztói motiváció good food, good mood” trend |
Online Access: | http://publikaciotar.uni-bge.hu/1966 |
Kivonat: | A fiatal generációk számára egyre fontosabbá válik a fenntartható életminőség, ezen belül az egészséges táplálkozás. A zöld, tudatos vevői magatartás egyre inkább tetten érhető a fiatalok élelmiszerfogyasztásában, valamint a helyi termékek vásárlásában is. Több tényező is azonosítható a mögöttes mozgatóerők között. Jelen tanulmányunk fókuszába a budapesti egyetemista célcsoportot, és a napjainkban egyre inkább terjedő „good food, good mood” (jó étel, jó hangulat) trendhez való viszonyulásukat állítottuk. Jelen kutatásunkban a „good mood” trend oldaláról az egyetemisták esetében legfontosabbként a hedonisztikus élmények, az öröm, az új ételek felfedezése iránti vágy, továbbá az új ízek iránti kíváncsiság jelenik meg. A „good food” oldalról az rajzolódik ki, hogy az egyetemisták számára az egészségesség és beltartalmi jellemzők kevésbé erős motivációs értéket mutatnak a hedonisztikus értékekhez viszonyítva. |
---|---|
Terjedelem/Fizikai jellemzők: | 12-19 |
ISBN: | 978-615-6342-49-2 |