A Street Food, mint új gasztronómiai irányzat és a minőségi étkezés kapcsolata.

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Jánosi Krisztián
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:étkezési kultúra
gasztronómia
gasztrotörténet
vendéglátás
vendéglátóipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/36794
Leíró adatok
Kivonat:A Street Food, mint új gasztronómiai irányzat és a minőségi étkezés kapcsolata.Szakdolgozatomban bemutatom a Street Food irányzatot magát és minőségbeli aspektusait. A dolgozatom első felében bemutatom különbözős szakirodalmak és saját tudásom alapján a fogalmi meghatározásokat, említve a Junk Food-ot és a Fast Food-ot. Továbbá bemutatom röviden a magyar gasztronómia történetét. Végül beszámolok a magyarországi Street Food megjelenéséről és térhódításáról, megemlítve a Food Truck-kokat is. A dolgozat második felében a primer kutatásom kapott helyet, melyben kutatási kérdéseimre keresem a választ. Fontos megemlítenem, hogy a dolgozat a koronavírus járvány okozta helyzettől függetlenül készült.Készítette: Jánosi Krisztián, 2021