A Michelin-jelenség és a Bocuse d’Or hatásai a magyar gasztronómiára
Elmentve itt :
Szerző: | |
---|---|
További közreműködők: | |
Dokumentumtípus: | Diplomadolgozat |
Kulcsszavak: | Bocuse d'Or csúcsgasztronómia fine dining magyar gasztronómia Michelin Guide Michelin-csillag |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/40228 |
Kivonat: | Ahhoz nem férhet kétség, hogy a Michelin Guide a gasztronómia világának legmeghatározóbb étteremkalauza. Hatással van a világ legjobb éttermeinek életére Rio de Janeirotól Tokióig, csakúgy, mint a magyar fine dining éttermek világára, illetve hazánk gasztronómiájának egészére. A világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d' Or-nak vendéglátásra gyakorolt hatásai szintén megkérdőjelezhetetlenek. Ezeknek a hatásoknak vizsgálatát végzem el szakdolgozatomban. |
---|