Az Öreg Kalász Bt. spontán erjedésű kovásszal készült kenyereinek bemutatása

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Farkas Laura Fruzsina
Other Authors: Dr. Lenkovics Dr. Beatrix
Format: Thesis
Kulcsszavak:egészségtudatosság
kenyér
kenyérfogyasztás
kovász
sütőipar
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/43119
Description
Abstract:A jelen társadalmunk fogyasztási döntéseinek hátterében egyre nagyobb szerepet vállal az egészségtudatosság, ami a kenyérfogyasztási szokásokra is kiterjed. A dolgozat középpontjában így az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő spontán erjedésű kovásszal készült kenyereknek a bemutatása áll. A szemléltetés egy konkrét gyakorlati példán keresztül kerül megvalósításra az Öreg Kalász Bt. termékein keresztül. A beszámoló azonkívül, hogy ismerteti a kovászolás technológiáját, mikrobiológiai folyamatait, betekintést nyújt a keresleti, valamint a kínálati sajátosságokra is.