A vegán desszertek térnyerése a hagyományos és erre specializálódott cukrászdákban

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Fábián Hanna
Other Authors: Hidvégi Hedvig
Format: Thesis
Kulcsszavak:alapanyagok
Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz
cukrászda
desszertkínálat
vegán
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/45913
Description
Abstract:Szakdolgozatom témája a vegán desszertkészítés főbb alapanyagai, helyettesítő termékei, illetve a fővárosi vegán és mentes cukrászdák kínálatának bemutatása. Továbbá kutatásom során megvizsgáltam az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz 2022-es listáján szereplő legjobb hazai cukrászdákat, és ezek vegán és mentes kínálatát, hogy kiderítsem milyen opciók állnak rendelkezésére egy növényi étrendet követő fogyasztónak a hagyományos cukrászdákban. Kérdőíves felmérés segítségével szerettem volna egy átfogó képet kapni, hogy kitöltőim hogyan viszonyulnak a vegán életmódhoz, illetve, hogy mennyire jártasak a vegán desszertek világában és a desszert készítési folyamatokban.