A horvát kisebbségi népcsoport gasztronómiájának és kultúrájának elemző bemutatása

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Kovács Szonja Léna
További közreműködők: Balog-Siposné Szöcze Anikó
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:gasztronómia
gasztrotörténet
Horvátország
kisebbség
nemzetiségek
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/52877
Leíró adatok
Kivonat:Elemző bemutatás a horvát kisebbségi népcsoportok gasztronómiájáról és kultúrájáról. Dolgozatom részletesen bemutatja a Magyarországon élő horvát népcsoportok hazánkban való letelepedésének történetét, illetve az évszázadokra visszanyúló történelmüket. Ismertetem a horvát konyhát, a legjellemzőbb alapanyagait és ételkészítési módjait. A tradicionális fogásokon kívül néhány jellegzetes népi szokást is bemutatok. Végezetül pedig megvizsgálom, hogy mennyire játszik fontos szerepet napjainkban az identitástudat megőrzése, illetve mit tesznek a horvát közösségek az asszimilációs folyamatok csökkentése érdekében.