Az Osztrák-Magyar Monarchia cukrászatának hagyatéka a 21. században

Elmentve itt :
Bibliográfiai részletek
Szerző: Csupor János
További közreműködők: Hidvégi Hedvig
Dokumentumtípus: Diplomadolgozat
Kulcsszavak:cukrászat
cukrászipar
cukrászsütemények
monarchia
tradicionális
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/53027
Leíró adatok
Kivonat:Dolgozatom rövid áttekintéssel indul a cukrászat európai, majd magyarországi történetéről, fókuszban az Osztrák-Magyar Monarchia idejével, majd három patinás cukrászdát mutatok be részletesen: a Gerbeaud-t, az Augusztot és a Ruszwurmot. Ezután a kutatás következik: először egy kvalitatív rész, melyben a Gerbeaud-val és az Auguszttal készített interjút mutatom be, ezt egy kvalitatív kutatás követi, mely a fogyasztók cukrászdába járási preferenciáira, cukrászsüteményekkel és cukrászdákkal kapcsolatos véleményére összpontosít. Végül összevetem az interjúkon elhangzottakat a kérdőíves kutatás eredményeivel.