Hungarikumok készítése és ajánlása a vendéglátásban A tokaji borkülönlegességek készítése és ajánlása a vendéglátásban
Saved in:
Main Author: | |
---|---|
Other Authors: | |
Format: | Thesis |
Kulcsszavak: | bor borászat gasztronómia hungarikum vendéglátás |
Online Access: | http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437 |
MARC
LEADER | 00000nta a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | dolg57437 | ||
005 | 20250325112331.0 | ||
008 | 250325suuuu hu om 000 hun d | ||
040 | |a BGE Dolgozattár Repozitórium |b hun | ||
041 | |a hu | ||
100 | 1 | |a Vásárhelyi Gergely | |
245 | 1 | 0 | |a Hungarikumok készítése és ajánlása a vendéglátásban |b A tokaji borkülönlegességek készítése és ajánlása a vendéglátásban |c Vásárhelyi Gergely |h [elektronikus dokumentum] |
520 | 3 | |a A szakdolgozat a Tokaji borvidék hagyományos és modern borkészítési eljárásait, valamint a borvidék gasztronómiai és a vendéglátásban betöltött jelentőségét tárja fel. A kutatás célja a Tokaji borkülönlegességek előállításának és vendéglátásban betöltött szerepének vizsgálata, miközben hangsúlyozza a régió kulturális és gazdasági értékeit. A dolgozat a térség történelmét, mikroklímáját és szőlőfajtáit bemutatva átfogó képet ad a Tokaji borok egyedülálló minőségi követelményeiről. Primer kutatások – interjúk és kérdőívek – segítségével elemzi a borok hazai és nemzetközi népszerűsítésének lehetőségeit, és javaslatokat fogalmaz meg a vonzerő növelésére. | |
695 | |a bor | ||
695 | |a borászat | ||
695 | |a gasztronómia | ||
695 | |a hungarikum | ||
695 | |a vendéglátás | ||
700 | 1 | |a Nagy Mihály |e ths | |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437/1/V%C3%A1s%C3%A1rhelyi%20Gergely%20Szakdolgozat%20.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437/2/v%C3%A1s%C3%A1rhelyi%20gergely.pdf |z Dokumentum-elérés |
856 | 4 | 0 | |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437/3/vasarhelyi_gergely.pdf |z Dokumentum-elérés |