Hungarikumok készítése és ajánlása a vendéglátásban A tokaji borkülönlegességek készítése és ajánlása a vendéglátásban

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Vásárhelyi Gergely
Other Authors: Nagy Mihály
Format: Thesis
Kulcsszavak:bor
borászat
gasztronómia
hungarikum
vendéglátás
Online Access:http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437

MARC

LEADER 00000nta a2200000 i 4500
001 dolg57437
005 20250325112331.0
008 250325suuuu hu om 000 hun d
040 |a BGE Dolgozattár Repozitórium  |b hun 
041 |a hu 
100 1 |a Vásárhelyi Gergely 
245 1 0 |a Hungarikumok készítése és ajánlása a vendéglátásban  |b A tokaji borkülönlegességek készítése és ajánlása a vendéglátásban  |c Vásárhelyi Gergely  |h [elektronikus dokumentum] 
520 3 |a A szakdolgozat a Tokaji borvidék hagyományos és modern borkészítési eljárásait, valamint a borvidék gasztronómiai és a vendéglátásban betöltött jelentőségét tárja fel. A kutatás célja a Tokaji borkülönlegességek előállításának és vendéglátásban betöltött szerepének vizsgálata, miközben hangsúlyozza a régió kulturális és gazdasági értékeit. A dolgozat a térség történelmét, mikroklímáját és szőlőfajtáit bemutatva átfogó képet ad a Tokaji borok egyedülálló minőségi követelményeiről. Primer kutatások – interjúk és kérdőívek – segítségével elemzi a borok hazai és nemzetközi népszerűsítésének lehetőségeit, és javaslatokat fogalmaz meg a vonzerő növelésére. 
695 |a bor 
695 |a borászat 
695 |a gasztronómia 
695 |a hungarikum 
695 |a vendéglátás 
700 1 |a Nagy Mihály  |e ths 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437/1/V%C3%A1s%C3%A1rhelyi%20Gergely%20Szakdolgozat%20.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437/2/v%C3%A1s%C3%A1rhelyi%20gergely.pdf  |z Dokumentum-elérés 
856 4 0 |u http://dolgozattar.uni-bge.hu/57437/3/vasarhelyi_gergely.pdf  |z Dokumentum-elérés